Skala morötterna. Riv eller strimla vitkål och morötter, skölj, ansa och skiva purjon. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt. Koka upp olja och vinäger i en kastrull. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.
Koka upp vinäger och socker. Skala och skiva rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna matberedare eller mandolin. Häll den heta lagen över rödbetorna och låt svalna. Låt gärna rödbetorna dra i lagen över natten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar spricka och falla av. Grovhacka nötterna…
Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Låt dem rinna av. Mixa ärterna tillsammans med olivoljan. Blanda i vitlök, spiskummin och tahini. Smaka av med citronsaft, lite i taget. Bred ut kikärtsröran på ett fat, ringla över lite extra olivolja. Servera med bröd och…
CASHEWOST Lägg alla ingredienser i en matberedare. Blanda allt till en mjuk och krämig röra. Smaka av och justera kryddor om det behövs. Ställ i kylskåp i minst 1 timme. RAVIOLI Skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg sedan rödbetsskivorna på en platt arbetsyta. Lägg en klick cashewost på hälften av…
Hacka grönsakerna och löken grovt och stek dem med olja i en panna. Tillsätt vin, vatten, buljong, och hälften av grädden och låt koka ner en aning. Tillsätt resterande grädde och koka upp, smaka av med salt, peppar och muskot. Servera med att ringla lite olivolja på soppan samt strössla…