Finhackar rödlöken, Och dill om du använder färsk, Tärna avokadon i mindre kuber, Skål eller som jag använder en glasmatlåda. I med alla ingredienser. Jag började med Majon och iFraiche, Tång kaviar, dill, avokado och rödlöken, sist tog jag citronjuicen. Rörde noga om så att allt blev något omrört. Sen…
Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Låt dem rinna av. Mixa ärterna tillsammans med olivoljan. Blanda i vitlök, spiskummin och tahini. Smaka av med citronsaft, lite i taget. Bred ut kikärtsröran på ett fat, ringla över lite extra olivolja. Servera med bröd och…
Sätt ugnen på 175 grader. Skär av stjälkänden på auberginerna och dela dom på längden. Skär skåror i köttet och lägg dem på en plåt. Ringla över hälften av olivoljan och in i ugnen i 30 minuter. Medans dom gottar sig skala och grovhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin.…
Skala och pressa vitlöken i en skål. Blanda ner Mat Fraiche och kryddor samt servera vitlökssåsen. Eller låt den stå och få smak i kylen tills det är dags att äta.
Sätt ugnen på 125 grader. Skär av stälkar och riv grönkålen i små bitar som du blandar med salt, peppar (evt. chili) och olivolja i en skål. Sprid ut dem på en plåt och låt torka mitt i ugnen i ungefär en timme ( Jag brukar röra om lite efter…