Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i en stekgryta med olja. Lägg i spenat, höj värmen så spenaten tinnar. Häll sedan i vatten och buljong, koka upp och låt stå i 10 min. Blanda sist i mandelmjölk och kryddor
Tina majsen. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Rosta majsen i olivoljan i en kastrull. Rör i potatis, lök och vitlök i kastrullen. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Tillsätt samabal oelek och buljong, låt koka ca 15 minuter. Mixa…
Öppna burkarna och häll av vätskan Stek Jackfruiten med olja, salt, peppar och lite grillkrydda När allt fått lite färg, häll på vatten och låt sjuda försiktigt i ca 1 timma i pannan Häll sedan av vattnet Lägg Jackfruiten i en ugnsfast form Pensla över grillmarinad (måtta själv efter smak)…
Hacka lök och fräs i margarin tills den är genomskinlig och mjuk. Mal nötterna och brödet fint tillsammans i mixer. Hetta upp buljong till kokpunkten och rör ner alla ingredienser. Blanda omsorgsfullt. Häll allt i smord ugnsfast form. ]ämna till ytan. Strö över brödsmulor. Grädda i 200 grader värme i…
Fräs lök, morot, paprika och champinjoner i olja. Häll i krossade tomater och chilisås eller ketchup. Tillsätt linser, buljong och vatten. Låt koka ihop. Det kan behövas mer vatten för att linserna ska mjukna ordentligt. Krydda. Börja med en tsk av utvald krydda och öka sedan efter smak. Koka tills…
Hacka grönsakerna och löken grovt och stek dem med olja i en panna. Tillsätt vin, vatten, buljong, och hälften av grädden och låt koka ner en aning. Tillsätt resterande grädde och koka upp, smaka av med salt, peppar och muskot. Servera med att ringla lite olivolja på soppan samt strössla…