Skala morötterna. Riv eller strimla vitkål och morötter, skölj, ansa och skiva purjon. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt. Koka upp olja och vinäger i en kastrull. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.
Gör så här Blanda alla ingredienser utom saltet i degblandare 16 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och blanda ytterligare 2 minuter. Jäs under duk i 1,5-2 timmar. Knåda sedan degen några minuter för hand tills du fått luften ur degen (kolsyra). Dela upp i 8 bitar och rulla ut…
Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Låt dem rinna av. Mixa ärterna tillsammans med olivoljan. Blanda i vitlök, spiskummin och tahini. Smaka av med citronsaft, lite i taget. Bred ut kikärtsröran på ett fat, ringla över lite extra olivolja. Servera med bröd och…
Värm upp ugnen till 200 grader. Skala rotfrukterna och skär i strimlor, skär löken i båtar med några lager. Blanda olivolja,salt och ringla blandingen över rotfrukterna. Strö över oregano och tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Serveras som tilbehör eller som eget måltid med en god sås och…
CASHEWOST Lägg alla ingredienser i en matberedare. Blanda allt till en mjuk och krämig röra. Smaka av och justera kryddor om det behövs. Ställ i kylskåp i minst 1 timme. RAVIOLI Skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg sedan rödbetsskivorna på en platt arbetsyta. Lägg en klick cashewost på hälften av…
Sätt ugnen på 175 grader. Skär av stjälkänden på auberginerna och dela dom på längden. Skär skåror i köttet och lägg dem på en plåt. Ringla över hälften av olivoljan och in i ugnen i 30 minuter. Medans dom gottar sig skala och grovhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin.…