Stek oumph helt färdig och salta och peppra lite Hacka lök och paprika fint Blanda sedan alla ingredienserna i en bunke Rör om ordentligt Ställ i kylskåp minst en timme
Gör så här Blanda alla ingredienser utom saltet i degblandare 16 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och blanda ytterligare 2 minuter. Jäs under duk i 1,5-2 timmar. Knåda sedan degen några minuter för hand tills du fått luften ur degen (kolsyra). Dela upp i 8 bitar och rulla ut…
Botten: Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyllning: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Ansa jordgubbarna. Mixa hälften av jordgubbarna med avokadorna. Smält kokosoljan, tillsätt den och sockret och mixa till en jämn smet.…
Koka upp vinäger och socker. Skala och skiva rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna matberedare eller mandolin. Häll den heta lagen över rödbetorna och låt svalna. Låt gärna rödbetorna dra i lagen över natten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar spricka och falla av. Grovhacka nötterna…
Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.