Sötpotatisen. Sätt ungen på 250c. Börja med att hacka och strimla upp sötpotatisen i stavar. Ta en Ugnssäker form, häll i rapsolja, lägg i sötpotatisen, skaka om dem i formen, strö på flingsalt och Panko ströbröd, skaka där efter ännu en gång tills de är ordentligt mixat. In i ugnen…
Sätt ugnen på 175 grader Stek sojafärsen medans du gör följande: Mixa havregryn och valnötter hyfsat fint i en matberedare, sen skär tofun i bitar. Lägg i tofun och låt den dansa runt i mixern ett tag. Häll över allt i en bunke och blanda med soyafärsen. Hacka den gula…
Skala och pressa vitlöken i en skål. Blanda ner Mat Fraiche och kryddor samt servera vitlökssåsen. Eller låt den stå och få smak i kylen tills det är dags att äta.
Mixa kikärtsspadet med senap och kryddorna. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte för snabbt, då finns det risk att majonnäsen skär sig. Fortsätt mixa tills du får en slät och fluffig majo och servera som tillbehör.