Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Låt dem rinna av. Mixa ärterna tillsammans med olivoljan. Blanda i vitlök, spiskummin och tahini. Smaka av med citronsaft, lite i taget. Bred ut kikärtsröran på ett fat, ringla över lite extra olivolja. Servera med bröd och…
CASHEWOST Lägg alla ingredienser i en matberedare. Blanda allt till en mjuk och krämig röra. Smaka av och justera kryddor om det behövs. Ställ i kylskåp i minst 1 timme. RAVIOLI Skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg sedan rödbetsskivorna på en platt arbetsyta. Lägg en klick cashewost på hälften av…
Koka upp två kastruller med vatten och salt, en till pastan och en till linserna. Kör ruccola, vitlök, bjäst, solroskärnor, valnötter, citronjuice, olja, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer tills det blir en grynig massa. häll i mer olja för att få den lösare eller mindre olja…
Skala och pressa vitlöken i en skål. Blanda ner Mat Fraiche och kryddor samt servera vitlökssåsen. Eller låt den stå och få smak i kylen tills det är dags att äta.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i en stekgryta med olja. Lägg i spenat, höj värmen så spenaten tinnar. Häll sedan i vatten och buljong, koka upp och låt stå i 10 min. Blanda sist i mandelmjölk och kryddor
Tina majsen. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Rosta majsen i olivoljan i en kastrull. Rör i potatis, lök och vitlök i kastrullen. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Tillsätt samabal oelek och buljong, låt koka ca 15 minuter. Mixa…