Skala morötterna. Riv eller strimla vitkål och morötter, skölj, ansa och skiva purjon. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt. Koka upp olja och vinäger i en kastrull. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.
Botten: Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyllning: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Ansa jordgubbarna. Mixa hälften av jordgubbarna med avokadorna. Smält kokosoljan, tillsätt den och sockret och mixa till en jämn smet.…
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 0,5 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Häll olja på pastan så den inte klibbar ihop och ställ åt sidan. Skär svampen i lagom stora bitar samt kvarta tomaterna. Stek svampen på medelhög värme i omgångar (annars blir pannan för full…
Koka upp vinäger och socker. Skala och skiva rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna matberedare eller mandolin. Häll den heta lagen över rödbetorna och låt svalna. Låt gärna rödbetorna dra i lagen över natten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar spricka och falla av. Grovhacka nötterna…
Tina majsen. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Rosta majsen i olivoljan i en kastrull. Rör i potatis, lök och vitlök i kastrullen. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Tillsätt samabal oelek och buljong, låt koka ca 15 minuter. Mixa…