Ingredienser:
- Green Young Jackfruit2 styckenBurkar som finns på välsorterade livsmedelsbutiker
- Vatten1 liter
- Grönsaksbuljong2 styckenTärningar
- Grillmarinad1 flaskaCaj,ps eller någon annan vegansk.
Tillagning:
Öppna burkarna och häll av vätskan
Stek Jackfruiten med olja, salt, peppar och lite grillkrydda
När allt fått lite färg, häll på vatten och låt sjuda försiktigt i ca 1 timma i pannan
Häll sedan av vattnet
Lägg Jackfruiten i en ugnsfast form
Pensla över grillmarinad (måtta själv efter smak)
Grilla i ugnen ca 20 minuter på 200 grader
Ta sedan ut formen och dra isär Jackfruiten med en gaffel, så det blir trådigt
Smaka av, och lägg ev till mer grillmarinad efter smak
Ställ tillbaka in i ugnen i ca 5 minuter
Servera i en god fralla med grönsaker och en god sås. Det är nästan otroligt att en frukt kan bli så likt kött som det faktiskt blir enligt det här receptet
Kommentar:
Veggomässan 2013 i Malmö blev en enorm succé och det är med stolthet som vi kan meddela att vårt recept på Fooled Pork vann första pris som årets köttersättning. Namnet Fooled pork kom vi på någon månad innan tävlingen eftersom vi skulle namnge vårt recept. Vi tackar veggomässan, djurrättsalliansen, Dan Stielow Astrid och aporna, Johan Lundgren från bloggen Gaashud och Sanna Ohlander matredaktör och matkonsult för utmärkelsen.
Den stora mattrenden för 2013 var nog Pulled Pork. Alla som inte testat det skall så klart pröva, det gäller även de som inte äter kött. Så här kommer ett Veganskt recept som även kan tillagas till alla glutenintolleranta, eller exempelvis Muslimer, eller andra som inte äter griskött. Här hittar du också vår goda veganska kebabsås. Självklart får man blogga vårt recept på sin egen blogg så länge man enligt god internetsed länkar till vårt originalrecept.
Namnet ”Fooled Pork” kom vi på när vi skulle namnge vår veganska Pulled Pork. Eftersom det handlade om köttersättning så insåg vi när vi hade smakat på receptet att man mycket väl skulle kunna lura köttätare till att tro att det var riktigt kött de smakade på, där av kom vi på att ”Fooled” (Lurad på engelska) Pork skulle bli namnet på vårt recept. Det känns inspirerande och roligt att så många bloggare tagit efter vårt originalnamn. Det ger lite extra glans åt ett redan uppmärksammat recept.
Fantastiskt gott! och dessutom väldigt enkelt att tillaga!
Funkar det med all grillmarinad?
Ja det tycker jag! Testa dock gärna med lite rökig smak, det känner vi blir bäst!