Ingredienser:
- Mandel200 gramskalad
- Dadlar15 styckenmjuka och urkärnade
- Vatten1 matskedar
- Avocado2 stycken
- Jordgubbar500 gram
- kokosolja1,5 deciliter
- Strösocker0,5 deciliter
- Lime0,5 stycken
- Citronmeliss1 nyporTill garnering
Portioner
Tillagning:
Botten: Mixa ingredienserna till botten i en matberedare.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Ansa jordgubbarna. Mixa hälften av jordgubbarna med avokadorna. Smält kokosoljan, tillsätt den och sockret och mixa till en jämn smet. Pressa limen och rör ner saften. Smaka ev. av med mer lime.Skär resten av jordgubbarna i bitar och rör ner dem i smeten. Häll fyllningen på botten täck med plastfolie och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
Kommentar:
Till servering: Servera med jordgubbar och citronmeliss.
Åh äntligen – Jag älskar cheesecake!