Avsluta utskriftsläget Skriv ut receptet A+ A- Undo all

Jordgubbscheescake

Ingredienser:

Mandel
200 gram
skalad
Dadlar
15 stycken
mjuka och urkärnade
Vatten
1 matskedar
Avocado
2 stycken
Jordgubbar
500 gram
kokosolja
1,5 deciliter
Strösocker
0,5 deciliter
Lime
0,5 stycken
Citronmeliss
1 nypor
Till garnering

Tillagning:

Botten: Mixa ingredienserna till botten i en matberedare.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Ansa jordgubbarna. Mixa hälften av jordgubbarna med avokadorna. Smält kokosoljan, tillsätt den och sockret och mixa till en jämn smet. Pressa limen och rör ner saften. Smaka ev. av med mer lime.Skär resten av jordgubbarna i bitar och rör ner dem i smeten. Häll fyllningen på botten täck med plastfolie och ställ i kylskåp ca 2 timmar.

Dela lite kärlek:

Kommentar:

Till servering: Servera med jordgubbar och citronmeliss.