Ingredienser:
- Stekkorv/Mumbo jumbo/jättekorvca 500 gram
- Gul lök1 stycken
- Margarin/olja2 matskedar
- Vetemjöl1 matskedar
- Tomatpuré4 matskedar
- Fransk senap2 teskedar
- iMat Créme Fraiche2 förpackningar
- Citronsaft0,5 teskedar
- salt
- peppar
Portioner
Tillagning:
Det här receptet är för dig som föredrar den lite syrliga stroganoffen framför den gräddiga/jolmiga! T ex om du brukade göra den på gräddfil!
Skär korven i centimeterbreda strimlor, ca 3-4 cm långa. Bryn dem ordentligt i lite olja och ställ åt sidan.
Skala och hacka löken, låt den steka mjuk och få färg i lite av mattfettet. Tillsätt vetemjöl och rör om så att det blir jämnt fördelat. Ha i resten av ingredienserna (tomatpuré, senap, crème fraiche, citron), låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt med vatten om såsen känns tjock.
Tillsätt korven det sista du gör, så den behåller sin konsistens och stekyta.
Servera med ris!
*Receptet är för 4 portioner och tar ca 30 min