Ingredienser:
- Valfri pasta2 nävar(Jag hade bönpasta - tag så mycket pasta som du själv känner för, ej väsentligt för receptet)
- Avokado1 stycken
- Spenat1 nävar
- Ruccola1 nävar
- Chili1 styckenta en halv om du är känslig. Sambal oelek funkar också!
- Vitlöksklyftor3 stycken
- Pressad citron1 stänk
- Vitlökssalt1 kryddmått
- Äppelcidervinäger1 stänk
- charlottenlök1 stycken
- Champinjoner3 stycken
- Grönkål2-3 nävar
- BrysselkålNågra styckenEj nödvändigt men hade hemma
- HavssaltNågra nypor
- SolrosfrönNågra nypor
Portioner
Tillagning:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketen
2. Lägg ned avokado, spenat, rucola, hackad chili och hackad vitlök i en matberedare. (ev.mosa ihop)
3. Salta sedan med vitlökssalt, häll i en skvätt äppelcidervinäger, pressa lite citron och smaka sedan av. (här hällde jag i sambal oelek men det är väldigt valfritt då jag gillar min mat riktigt stark). SÅSEN ÄR NU KLAR
4. Hacka charlottenlök och låt fräsa i olja i någon minut. Tillsätt sedan grönkål, solrosfrön, brysselkål, champinjoner eller annat gott du har hemma. Salta med havssalt och toppa sedan pastan med detta.
5. NJUT