Ingredienser:
- Ättikssprit1 deciliter12% ättikssprit
- Strösocker2 deciliter
- Vatten3 deciliter
- Röd lök2 stycken
Portioner
Tillagning:
Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk.
Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat.
Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
Kommentar:
Picklad rödlök är ett jättegott tillbehör till de flesta maträtter, såväl kött, fisk och fågel som vegetariskt. En klassisk 1-2-3-lag med vatten, socker och ättika går snabbt att blanda ihop och funkar till alla sorters inläggningar.
Picklad rödlök är även jättegott till nästan allt grillat. Vi använder ibland äpplecidervinäger istället för ättiksprit. Det passar bättre för våra barn som tycker det blir alldeles för surt annars.