Ingredienser:
- Bönpasta Fettuccine150 gram
- Champinjoner400 gram
- Romanticatomater10 stycken
- Babyspenat1 påsarca 75 gram
- Majsstärkelse1 teskedar
- Fond, brynt scharlottenlök1 matskedar
- Vitlöksklyftor2 stycken
- Tamarisoja1 teskedar
- Cayennepeppar1 kryddmått
- Salt
- Peppar
- Havregrädde för matlagning1 förpackningar
- Persilja, torkad1 teskedar
- Vatten från den kokta pastan0,5 deciliter
- Margarin2+2 matskedar
- Olja1+1 matskedar
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 0,5 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
Häll olja på pastan så den inte klibbar ihop och ställ åt sidan.
Skär svampen i lagom stora bitar samt kvarta tomaterna.
Stek svampen på medelhög värme i omgångar (annars blir pannan för full och svampen kokas istället för att stekas) i 2msk margarin och 1msk olja per omgång. Först kommer svampen suga åt sig stekfettet för att sedan svettas ut det och brynas runt om. Lägg åt sidan.
Stek tomaterna i någon minut och tillsätt sedan svamp och stör över majsstärkelsen. Salta och peppra ordentligt, krydda med cayennepeppar efter smak. Pressa i vitlöken och tillsätt persilja, soja, fond samt havregrädde.
Ha i spenaten och rör om tills den mjuknat. Tillsätt pastavattnet och låt rätten puttra till önskad konsistens är nådd.
Häll såsen över pastan, vrid över lite nymald svartpeppar och servera!
Jag gjorde detta som matlådor inför veckan, det blev väldigt gott! Ugnsrostade potatisklyftor passar också bra till, om man vill variera sig 🙂
Va kul! 😀
Jag tror definitivt potatis kan funka till! Då kan man gärna slänga i lite kikärtor/bönor också för att väga upp för det tappade proteinet från pastan 🙂