Ingredienser:
- Anamma Pulled BBQ280 gram
- BBQ såsSweet Baby Rays Hickory & Brown Sugar
- Vitlökskrydda
- Vitpeppar
- Paprika krydda
- Burgare bröd
- Rödlök
- Cosmopolitan Sallad
- Oatly IFraichca 2 deciliter
- Svartpeppar
- Äggfri Majonäsca2 matskedarJag använder Coop X-tra lättmajonäs
- Frii Chili strimlad ost
- Sötpotatis
- rapsolja
- Panko ströbröd
- Flingsalt
- Liquid Smokeca 2 teskedar
Tillagning:
Sötpotatisen.
Sätt ungen på 250c.
Börja med att hacka och strimla upp sötpotatisen i stavar.
Ta en Ugnssäker form, häll i rapsolja, lägg i sötpotatisen, skaka om dem i formen, strö på flingsalt och Panko ströbröd, skaka där efter ännu en gång tills de är ordentligt mixat.
In i ugnen på ca 12-15 minuter. Alternativt tills att de ser ut att ha fått en krispig yta.
Pulled BBQ
Stekpanna.
I med rapsolja och börja steka Anamma Pulled BBQ. Börja steka på hög värme och gå ned när Anamma pulled bitarna är näst in till klara.
När det ser ut att vara klart. Häll på Sweet Baby Rays såsen och rör om det ordentligt!
På med vitlökskrydda, vitpeppar och liquid smoke. Rör åter om ordentligt medans de steks för att minska riks att sockret bränner fast.
Vitlöksdressing/ sås.
Oatly iFraiche, ta ca två matskedar med Majonäs, rikligt med vitlökskrydda, för extra sting av vitlök pressa i en färsk vitlöksklyfta, ta sedan någon nypa vitpeppar och någora fler nypor svartpeppar. Rör om och klart!
Jag hade färdig strimlad Frii Chili ost, cosmopolitan sallad, rödlök och självklart burgare bröd till detta.
Smakrikt och gick åt snabbt.
Hoppas det ska smaka <3