Ingredienser:
- Glutenmjöl2 deciliter
- Havregryn2 matskedar
- Vatten2 deciliter
- Grönsaksfond3 matskedar
- Lökpulver1 teskedar
- Vitlökspulver1 teskedar
- Grillkrydda1 teskedar
- Sojasås1 teskedar
- Liquid smoke1 teskedar
Portioner
Tillagning:
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Koka upp vatten och 1 ½ msk grönsaksfond, blanda ner i de torra ingredienserna. Knåda degen i minst 5 minuter, och forma den till en ”filé” och låt sedan vila i 15 minuter.
- Koka sedan filén i en timme.
- Skär sedan filén i cm tjocka skivor
- Stek filéerna sedan i en het stekpanna med olja så de får lite färg.
- Häll 4-5 dl vatten och 1½ msk grönsaksfond i en stekpanna med seitanbiffarna och låt det småputtra till dess allt vatten absorberats. Vänd biffarna då och då.
- Nu är biffarna färdiga för att marineras och sedan grillas, eller för att direkt stekas i en stekpanna.
Smaklig spis