Ingredienser:
- Havregryn2 deciliter
- Valnötter2 deciliter
- Fast Tofu250 gram
- Sojafärs400 gram
- Gul Lök1 stycken
- Soyasås2 matskedar
- Ketchup0,5 deciliter
- Skånsk Senap2 matskedar
- Torkad Salvia2 teskedar
- Finhackad Persilja2 matskedar
- Salt1 teskedar
- Svartpeppar1 teskedar
Portioner
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader
Stek sojafärsen medans du gör följande:
Mixa havregryn och valnötter hyfsat fint i en matberedare, sen skär tofun i bitar.
Lägg i tofun och låt den dansa runt i mixern ett tag.
Häll över allt i en bunke och blanda med soyafärsen.
Hacka den gula löken och blanda ner tilsammans med sojasås, lite av ketchupen,senap,salvia,persilja, salt och svartpeppar. Se till att allt blandas väl
Ett tips är att använda händerna, det är både enklast och roligast.
Pressa ner smeten i en brödform, om du vill ha lite höjd kan man trycka ihop den, den kommer inte att flyta ut i formen.
Pensla limpan med resterande ketchup och baka sedan i 50 minuter mitt i ugnen.
Som tilbehör är färskpotatis och pepparsås en personlig favorit. Nom!
Väldigt gott! Mycket smak i den här limpan. Jag hade chilisås istället för ketchup och ersatte salvia med timjan 🙂