Jag är huvudansvarig redaktör och administratör för veganmiddan.se. Jag delar recept som jag lagar och experimenterar med. Jag är ett stort fan av snabbmat och husmanskost.
Om ni har några frågor kan ni maila till mig på support@veganmiddan.se
Jackfrukt går att köpa i så gott som alla livsmedelsbutiker idag. Frukten fick sitt genombrott här i Sverige 2013 då veganer över landet började laga vegansk pulled pork.
Jackfrukt är ett städsegrönt träd i familjen mullbärsväxter och nära släkt med arten brödfruktträd. Den mogna jackfrukten används som färskfrukt och är saftig med en speciell arom, antingen söt eller syrlig, beroende på sort. De omogna gröna frukterna används som grönsak. Ofta torkas fruktköttet (de uppsvällda delarna av fröhyllet) i bitar som sedan används i soppor eller inläggningar. Den torkade jackfrukten är lite sötaktig i smaken och har en degig konsistens. Fruktköttet innehåller karoten men är ganska näringsfattigt. Fröna är ätliga och rika på kalcium och proteiner. Trädet ger ett hårt trä och används i Kina ofta till träskulpturer.